Teljesíthető küldetés

california lottery

Marilyn Laszlo és Luci Tumas: Teljesíthető küldetés
teljesitheto-kuldetes

A Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány (KIA) gondozásában néhány hónapja magyar fordításban is megjelent Marilyn Laszlo Teljesíthető küldetés című könyve. A szerző az amerikai Wycliffe Bibliafordítók szervezetének tagja. A könyv a legtöbb keresztyén könyvesboltban megvásárolható.
„Egy újabb csodálatos könyv jelent meg nyelvünkön, és számunkra nem is közömbös, hogy Marilyn apai nagyapja magyar volt.

A Teljesíthető küldetés egy fiatal nő megtéréséről, majd keményen megharcolt döntéséről szól, amiből egy igen küzdelmes, de csodákkal, győzelmekkel teljes élet következett. Marilyn egy fölfelé ívelő karriert, egy szépen bontakozó szerelmet hagyott hátra azért, hogy Krisztus öröhírét elvigye Pápua Új-Guinea benszülötteinek egyik törzséhez. Közel harminc év kellett ahhoz, hogy megtanulja a Szepik Ájvam nyelvet, majd lefordítsa a Bibliát, és meg is tanítsa őket az írás-olvasás művészetére. Mindeközben átélt idegösszeroppanást, halálos betegséget, rengeteg megrázkódtatást, szenvedést, de az a Megváltó, aki életét adta Marilynért és a Szepik Ájvam népért is, győzelmessé tette ennek a nőnek az életét, elfogadta áldozatát.

A könyv olvasása közben többször feltettem  magamnak a kérdést: én milyen áldozatra vagyok kész Uramért és a rámbízottakért? Kényelemre, biztonságra vágyó óemberemet sikerül-e a Szent Lélek erejével leküzdenem, és győzelmesen megfutnom a nekem szánt pályát?

A napokban ismét elgondolkoztam Jézus szavain, hogy követői még nagyobb dolgokat is fognak cselekedni, mint  Ő. Mivel a Messiás csodái felülmúlhatatlanok (mindenféle betegség gyógyítása, halottak föltámasztása, stb.) látásom szerint azokra gondolhatott Uram, akik az evangéliumot elviszik a pogány népekhez, mivel Őt csak Izráel házához küldte az Atya. A Wycliffe Bibliafordítók élen járnak ebben a misszióban. Nekünk, magyar keresztényeknek is támogatnunk kell őket, miközben nem lehetünk tétlenek a körülöttünk élő „pogányok” megmentésében.

Aki elolvassa ezt a könyvet, abban remélem, hogy föllángol a pislákoló első szeretet!”

Kovács Gézáné Ildikó
A Magyarországi Baptista Egyház Nőbizottságának elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..