Nagyné Éva írásai kategóriaarchívum

Adventi textilkoszorú

Kép 023

Ez a koszorú azért tetszett meg mert igazán kezdő vagyok a varrás terén.

Választottam három különböző anyagmaradékot és kiszabtam mindegyikből egy 15 cm széles és 75 cm hosszú csíkot. Varrógéppel végigvarrtam az oldalát félbehajtva és az alját. Kifordítás után kitömködtem, és kézzel a végét bevarrtam.

Némi segítséggel összecsavargattam mint ahogy a fonott kalácsot szoktuk és összekötöttem a végüket. Aztán már csak a díszítés maradt. Így sikerült!

Ha van kedvetek, és egy fél órátok, akár ajándéknak is elkészíthetitek.

Az Úr adjon hozzá erőt és jókedvet!

Szeretettel küldöm ezeket az ötleteket.

Nagyné Kiss Éva

Székesfehérvár

Karácsonyi gömbök

Kedves Lányok-Asszonyok !

Szeretnék egy-két ötletet küldeni nektek, ami könnyen és gyorsan megvalósítható. Remélem tudok segíteni a készülődésben.

Kép 003Kép 005
Szükséges eszközök:
 • hungarocell gömbök
 • arany festék
 • kék csillámpor
 • folyékony ragasztó
 • csipkedarab, kék szaténszalag
 • ragasztható üveggyöngy
 • ecset
 • gombostű
  1. Első lépésben arannyal lealapoztam a gömböket.
  2. Még száradás előtt ráragasztottam a rászabott csipkét és jól belenyomkodtam. Ettől vált un. maszatossá.
  3. Aztán a szalag következett. Lassú mozdulatokkal felragasztottam a csipke fölé folyékony ragasztóval (szalvéta technikához használt ragasztó) bekentem a gömb felső és alsó felét. beszórtam kék csillámporral és hagytam száradni.
  4. Végül az előre elkészített masnit kékfejű gombostűvel rögzítettem a kész gömbre.
Jó munkát és áldott készülődést!

Tanúságtétel

ma lottery

Nagyné Kiss Éva vagyok. 1962 február 12-én születtem Kalocsán. Nem hívő családban nőttem fel, amit Istenről hallottam, az az iskolai hittanórákon történt.

Szüleim – mint a világi szülők közül oly sokan – megtanítottak arra, hogy hogyan álljam meg a helyem a világban, hogyan legyek világi szemmel jó. Megtanítottak túlélni. Apámat katolikus, anyámat református vallásban keresztelték. Járattak hittanórákra, de elvittek a református istentiszteletre is.

Felnőttként is eljárogattam néha nagy ünnepeken a templomba, de arra nem emlékszem. hogy láttam volna otthon Bibliát.

Folydogált az életem, és sok baj, buktató után, sok hiábavalóság után lelkileg összetörten padlóra kerültem.

Tanúságtétel bővebben…

A szövetség megpecsételődött

ct lottery


Elhozta az Isten ezt a napot is! 2007. június 3. Jó tudni, hogy ezután ez is a születésnapom. Nem figyelte senki a nap vagy a hold járását, nem rajzolgattak kockás papírlapra sokszögeket, hogy megtudják, milyen sors vár rám. Abban biztos vagyok nyolc testvéremmel együtt, jó helyen vagyunk. Most végre igazán jó helyen. Isten tenyerén,az Ő védő keze alatt. Mit beszélek? Csak mi kilencen tudtuk? Tudja az a pár száz hívő is, aki tanúja volt a Székesfehérvári Baptista Imaházban a bemerítkezésünknek.

Előző napon szombaton áldott pár órát tölthettünk együtt Révész Lajos lelkipásztorunkkal és Tóth Péter elöljáróval. Az Isten házában, az Isten társaságában. Most aztán megéreztem,hogy a földi dolgok mulandóak, és semmi más nem fontos, csak Isten közelsége. Egész este csak vele vágytam lenni. Neki akartam megköszönni, szüntelen imádni Őt. Ez aztán úgy felbőszítette a kísértőt, hogy nem hagyott aludni, csak igen keveset.

A szövetség megpecsételődött bővebben…

A tizedik

md lottery

A tizedik

Már a bevonulásnál bajban voltam. A kedvelt imaház minden padsora zsúfolásig megtelt, így a leghátsó pad legutolsó ülésén ültem. Amikor jöttek ők, a lelkipásztorok, dr. Mészáros Kálmán és Révész Lajos, majd utánuk a fehér ruhások, úgy kellett visszaerőszakolnom a könnyeimet. Olyan mosolygósak voltak és boldognak látszottak. Tudtam, éreztem, elrontottam. Már akkor éreztem, nem szabadott volna várnom. Nekem is ott kellene ülnöm. Torkomban dobogó, egy ütemre zakatoló szívvel velük együtt. A bizonyságtételek hol gyermekien egyszerű, hol fiatalosan lendületes, hol igen érett felnőttes… Mindenkinek a sajátja, csak az övé, és most már mindenkié! Ők a bátrak, ők a kiválasztottak.

A tizedik bővebben…

Jegyzet

texas lottery

Jegy: Főnév

Jelentése: valakin vagy valamin a felismerést, azonosítást, a megkülönböztetést teszi lehetővé. Tudományos értelemben ismertetőjegy, ismertető jel.

Minden nehézsége ellenére, vagy éppen emiatt szép ez a nyár. Munkahely nélküliségem lehetővé teszi, hogy többet foglalkozzam az olvasással. A szó hatalma ami mögötte rejlik…hát az maga a csoda. Csoda ha igék szárnyra kelnek,eljutnak a legbensőbb énünkig és ott alakítják, metszik, formálják bensőnket. Amikor a szavak szólongatnak, amikor az ige hív. Megérinti a szívemet legbelül, öröm jár át akkor, ha egy-egy összefüggést összefésül, megerősít az én Uram. Él és velem van irányítja életem. Könyveket ad kezembe és ott is üzen, onnan is megszólít. Jegyzet bővebben…