Felhívás kategóriaarchívum

Tolkien és C.S. Lewis – könyvbemutató

Tolkien meghivo

A könyvről

Innen tölthető le egy rövid ismertető a könyvről.

Baptista Nők Világimanapja 2015

Imanapi logo4Kelj fel, tündökölj!

A 2015-ös imanapi programot a Baptista Világszövetség női osztályának vezetői állították össze. A Baptista Világszövetséghez 238 baptista nőszövetség tartozik 138 országból. A hét kontinentális tagszövetség a következő térségeket foglalja magába: Afrika, Ausztrália és csendes-óceáni szigetek, Ázsia, Karib-tengeri szigetek, Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika.

Az idei imanapi gyűjtésünkkel többek között a következő projekteket támogatjuk:

  • Bethania alapítvány, Moldova köztársaság árva gyerekek és idősek támogatása;
  • Pápua Új-Guinea AIDS- és tuberkulózis-betegek segítése;
  • Afrikai Baptista Nőszövetség baptista női vezetők képzése, és helyi projektek a szegénység leküzdésére.

Baptista Nők Világimanapja 2015 bővebben…

A Harmat kiadó felhívása

cikcakk_2015_4_cimlap

A Family CikCakk gyermekmagazin megjelenésének második évfordulójához érkeztünk. Lapunk elsősorban a keresztény családban növekedő, illetve az egyházi iskolába vagy hitoktatásra járó alsó tagozatos gyermekeket szólítja meg, akik valamilyen keresztény egyházhoz és gyülekezethez tartoznak, vagy legalábbis nyitottak a keresztény értékek iránt. A CikCakk magazin tematikus lapszámai a valós élet kérdéseit próbálják körbejárni a mai gyerekeknek szánt izgalmas formában, többek között a bibliaismeret, a természet- és társadalomtudományok, a művészetek vagy a sport területéről. A lapszámok kiválóan felhasználhatók a hit- és erkölcstan órákhoz, illetve a hitoktatáshoz is, miközben a cikkek és játékos feladatok szabadidős olvasmányként is lekötik a gyermekek figyelmét.

Magazinunk honlapján a legutóbbi lapszám néhány oldalát is megtekintheti: http://cikcakk.hu/lapozz-bele

Szerkesztőink számára nagyon fontosak az olvasói igények, a hitoktatók és a szülők véleménye. Az eddigi visszajelzéseknek köszönhetően lapunk nagyobb formátumban és rövidebb szövegekkel jelenik meg, hogy a legkisebbeknek is minél több sikerélményt adhasson a CikCakk magazin olvasása.

Kérjük, segítsen minket azzal, hogy kitölt egy egyszerű kérdőívet, amellyel értékelheti az eddig megjelent lapszámokat! A kitöltők számára akár példányokat is tudunk küldeni a korábbi számokból – a készlet erejéig –, hogy lehetőségük legyen a gyermekek közötti munkában is kipróbálni magazinunkat. Jelentkezni a magazin@cikcakk.hu címen lehet név, telefon, példányszám, illetve postacím megadásával.

Nagyistók Ibolya
PR felelős
Harmat Kiadó
www.harmat.hu

Felhívás patchworkkel foglalkozó nőtestvérekhez

Mészárosné dr. Seres Leila ajándéka egy gyülekezeti gyermekszoba számára

Köztudomású, hogy példás számban működnek baptista gyülekezetek mellett s a női körökben foltvarró csoportok (határainkon túli magyar közösségekben is). Még többen egyénileg művelik ezt az érdekes, sokoldalú kézimunkát. Akadnak köztük hivatalos szakmai körök által is elismert, szinte már művésznek nevezhető, kiemelkedő tehetségek is!
Felhívás patchworkkel foglalkozó nőtestvérekhez bővebben…

Missziós imanap hölgyeknek

Keresztény hölgy vagy?
Szívügyed az evangélium terjedése?
Fontosnak tartod az imádság szolgálatát?
Szívesen részt vennél más népek elérésében itthonról – közbenjárásod által?
Örömmel hallanád személyesen az épp itthon tartózkodó misszionáriusok imakéréseit?

Missziós imanap hölgyeknek bővebben…

Baptista Pedagógusok Országos Konferenciája

Baptista Pedagógusok Országos Konferenciája
Baptista Pedagógusok Országos Konferenciája bővebben…

Jótékonysági börze és hangverseny

Cél: a baptista lelkipásztorcsaládok segítése

Szervező: MBE Nőbizottság

Jótékonysági börze és hangverseny baptista lelkipásztorcsaládokért

Egy bögrényi szeretet

Nem is olyan régen olvashattunk egy nagyszerű adakozási gyakorlatról, a „pöttyös bögre akcióról”. Ismerősen hangzik?

Most újra bátorítom minden kedves nőtársamat, testvéremet, hogy kis odafigyeléssel legyünk nagy segítői a női missziós munkának. Az adakozásról gyakran nagy összegek jutnak eszünkbe, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a szólást, miszerint sok kicsi sokra megy. Tényleg kicsire gondolok… Amikor hazamegyünk egy-egy vásárlós nap után, megtehetjük, hogy félretesszük a húsz- és ötvenforintosokat, például mindig ugyanabba a bögrébe. Ez nem pusztán a gyűjtés helye lesz, hanem az áldásé is, mert minden odaszánást Istenünk gazdag válasza követ.

Kicsinek, kevésnek tűnhet, amit megteszünk, de gondoljunk arra, hogy nem egyedül tesszük. Testvérnők szerte az országban ugyanezt gyakorolják, és amikor minden női körből, női csoportból beérkeznek az így összegyűjtött adományok a nőbizottsághoz, új lehetőség nyílik egy missziós feladatra vagy egy beteg támogatására, megajándékozására. Ugye, milyen egyszerű?

Legyünk részesei a nagy munkának, tegyük meg ezt a kis figyelmességet, és élvezzük, hogy használ az Úr az ő munkájában!