Könyvajánló kategóriaarchívum

Könyvbemutatók

igazibb_meghivo_email

Facebook esemény

https://www.facebook.com/events/1190771804287276

 
elethinta-meghivo-elektronikus

Facebook esemény

https://www.facebook.com/events/1687774371486409

Tolkien és C.S. Lewis – könyvbemutató

Tolkien meghivo

A könyvről

Innen tölthető le egy rövid ismertető a könyvről.

Harmat kiadós hírek

Meghívó könyvbemutatókra

orangyalok_meghivo_email

 

 

Vágólap-5 Vágólap-4 Vágólap-1

 

Közeleg a karácsony

A téli akciós újságuk itt tekinthető meg:

Öcsike – Salyámosy Éva új könyve

Öcsike-B1_rgb

Szívem szerint az első könyvem lett volna!

– Hogy érted ezt?

– Ez a hetedik könyvem, amiben az Úr munkáját mondom el az életünkben. Tanúságtevő könyv, amely a világon a legkedvesebb a számomra, mert arról szól, hogy Isten miként dolgozta ki a fiam megtérését egy adott időre.

– Ez mit jelent?

– Kapott egy próféciát még akkor, amikor én se voltam hivő. Isten megüzente neki, hogy mennyi ideje van a megtérésre, mert ama perc után, ahogy van, úgy marad egy örökkévalóságra! De ez nem ment könnyen, bár közben én megtértem és kemény három évig – talán mint a tanítványok esetében is – tanúságtevő és komoly segítő voltam mellette. De az idő csak múlt és Isten úgy látta jónak, hogy kegyelméből a gödör fenekére engedi le őt. Talán úgy, mint Jónást, a nagy mélységekbe. De fogta a kezét és a tragédiák közepette se engedte el őt. Lemászott hozzá a gödörbe, ahogy Gyökössy Bandi bácsi is mondja, és aztán átkarolva a végleg elgyengült lelket és testet, kihozta őt a bajból és felemelte magához az utolsó öt percben. Ma már örökké vele él, dicsőség Istennek érte!

– Hogy élted ezt meg, hiszen csak 25 éves volt!? Szép, okos, szeretet- és reményteljes. Látjuk a fotóját és a könyv feltárja kedves lelkének jellemzőit is. 

Öcsike – Salyámosy Éva új könyve bővebben…

Úgy döntöttem, megbocsátok – könyvajánló és meghívó

Frissítve

Közlemény

Sajnálattal tudatjuk minden kedves érintettel, hogy az „Úgy döntöttem, megbocsátok… fiam gyilkosának” című könyv szerzője, Dianne Collard és férje, minden további előadói programját lemondva sürgősséggel hazautazott, mert meggyilkolt fiának lánya, a szerzőnő unokája, heveny veseelégtelenség miatt életveszélyes állapotban kórházba került.

A nagyszülők azonnali hazautazása azért is indokolt, hogy meg tudják őket mihamarabb vizsgálni, hogy ők személyesen alkalmasak-e arra, hogy unokájuk vesedonorai legyenek.

Pénteken a Párbeszéd Házában, a meghirdetett időpontban Dianne-nak a múlt héten Békésen felvett előadását vetítjük le felvételről.

Megértésüket kérjük.
A szervezők

collard_parbeszedhazaTovábbi információ a könyvről: Úgy döntöttem, megbocsátok.pdf

Dorie – a lány, akit senki nem szeretett

Egy könyvbemutatóra invitálja a Harmat kiadó a honlap látogatóit:

dorie_meghivo_email

Információk a könyvről (pdf): Dorie

Részlet a könyvből:

„Valaki egyszer azt mondta, ha semmid nincs már, csak Isten, rájössz, hogy ő elég. Isten mellém állt, amikor senki másnak nem kellettem. Most sem fog elhagyni engem. Isten begyógyítja a testemben lüktető érzelmi fájdalmat.” 

Beszámoló a könyvbemutatóról

A könyvbemutató előadói (balról jobbra): Bödő Sándor, a Nyitott Szív program vezetője; Tapolyai Emőke pszichológus; Mark Bonham, az Open Hearts Ministry vezetője; Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója.
A könyvbemutató előadói (balról jobbra): Bödő Sándor, a Nyitott Szív program vezetője; Tapolyai Emőke pszichológus; Mark Bonham, az Open Hearts Ministry vezetője; Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója.
„Az Úr nem emel ki a nehézségekből, de átvezet rajtuk” – olvasta föl Mark Bonham, az Open Hearts Ministry nemzetközi vezetője a kilencvenéves szerzőnő közönséghez írott leveléből.
„Az Úr nem emel ki a nehézségekből, de átvezet rajtuk” – olvasta föl Mark Bonham, az Open Hearts Ministry nemzetközi vezetője a kilencvenéves szerzőnő közönséghez írott leveléből.

Édesanyja már a fogantatásától kezdve elutasította Dorie-t. Naponta érzékeltette vele, mennyire csúnya, és hogy nem méltó a szeretetre. Majd árvaházba adta, ahol az intézet vezetője rendszeresen megverte. Később kegyetlen nevelőszülei is bántalmazták. Vér szerinti apja megtagadta, anyja pedig így fenyegette: „Ha még egyszer találkozunk az életben, megöllek!”

Doris Van Stone megrázó igaz története Isten gyógyító szeretetéről vall. De vajon hol van mindebben az ember felelőssége…? Az alábbiakban a Harmat Kiadó és a Só és Világosság Alapítvány májusi könyvbemutatóján elhangzottakból közlünk részleteket.

„Dorie, a könyv írója és főszereplője Amerikában él – nyitotta meg a könyvbemutatót a Kaptárban Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója. – Mégis nagyon fontosnak találtuk önéletírásának magyar kiadását. Egyrészt mert az életrajzi könyveknek életformáló hatásuk van. Hiszem azt, hogy talán kevesekhez ér el ez a műfaj, de akiket elér és megérint, azok megváltoznak. Másrészt Dorie könyve felvet egy sürgető kérdést: mi a mi felelősségünk a bántalmazottak iránt?”

2011-ben Magyarországon 7300 gyermek családon belüli bántalmazásáról szereztek tudomást, amely tehát naponta 20 gyermeket érintett. Huszonnégyezer gyermek több mint 51 ezer esetben szülői elhanyagolás miatt került a gyermekjóléti szolgálatokhoz. A bántalmazottak másik nagy csoportját a nők alkotják: 23 százalékuk élt már át fizikai erőszakot. Hetente legalább egy nő hal meg családon belüli erőszak miatt, minden ötödik asszonyt pedig rendszeresen bántalmaz a férje vagy a partnere.

Ez a statisztika azonban nem fedi a valóságot. Mindössze ennyiből lett rendőrségi ügy. „Lesz-e, aki értük szól? – tette fel a kérdést Tapolyai Emőke klinikai és pasztorálpszichológus, szexuálpszichológus. – Amikor hangulati zavarok, depresszió, munkahelyi konfliktusok, kapcsolati zavarok stb. miatt jönnek hozzám, nemegyszer valami sokkal mélyebb húzódik a felszín mögött.  Előbb-utóbb kiderül: bántalmazó környezetben nőttek fel – legtöbbször rokon, »barát«, szomszéd vagy közeli ismerős zaklatta őket. »Senki nem látta? Senki nem hallotta? Senki nem volt, aki szóljon értem?« − kérdezik. Fájó dolog, amikor csak annyit tudok mondani vigasztalásként, hogy igazságtalan volt a világtól, hogy nem álltak ott mellette.”

A Só és Világosság Alapítvány Nyitott Szív (nyitottsziv.hu) helyreállító programjának vezetője, Bödő Sándor ezt a felelősséget ismerte fel, amikor részt vett az Open Hearts Ministry által szervezett képzésen az Egyesült Államokban, ahol személyesen találkozott Dorie-val. „Azok terhelődtek a szívemre, akik nem akarják, hogy a múltbeli bántalmazások bármilyen formája negatív hatással legyen a jelenükre, illetve a következő nemzedékre. Felismerik, hogy velük mit tettek, és ők nem akarják ezt továbbadni. Dorie szuggesztív előadása révén arra kaptam indíttatást, hogy a magyar emberek számára is elérhetővé tegyük a Megsebzett Gyógyító által kínált helyreállást. Azóta több tucat nő és férfi vett részt a programunkon; a csoportokban megértést, vigasztalást kaptak sorstársaiktól, és felszabadultak a bűntudat és a szégyen terhe alól.”

Meg lehet gyógyulni a bántalmazás okozta sérülésekből? Van ebből kiút? „A sebek – mondja Tapolyai Emőke –, ahogy megyünk előre az életben, szépen lassan begyógyulhatnak, és leválhatnak a hegekről. A hegek azonban örökre megmaradnak. De míg a seb kínjának az elviseléséhez fájdalomcsillapító szükséges, a heggel már lehet együtt élni. Tőlünk függ, hogy a körülöttünk élők sebekkel élnek, vagy hegekkel. Én pedig – Bob Pierce szavaival – azt akarom, hogy ami Isten szívét összetöri, törje össze az enyémet is.”

Bayer Anna

Gyermeknevelés egyedülálló módon

A Gyereknevelés egyedülálló módon hat kulcslépést ajánl a gyermekeiket egyedül nevelő szülők figyelmébe, melyek segítségével kiegyensúlyozott és szeretetteljes családi légkört teremthetnek . Dr. Leman könnyed hangvételben és gyakorlatias megközelítéssel mutatja be, hogy a távlati tervezés hogyan segít a mindennapokban, hogy melyek azok a szarvashibák, amelyeket az egyedülálló szülők hajlamosak elkövetni, hogy miként építhetnek ki kapcsolati hálót a családjuk köré, hogyan alapozhatják meg gyermekük egészséges önbecsülését, hogyan találhatják meg az egyensúlyt a szabályok, a szeretet és a korlátok között – és még számos, az egyszülős családokat foglalkoztató kérdésben ad útmutatást.

Kiút az étkezési zavarokból

Az anorexia, a bulimia és más étkezési zavarok korunk népbetegségei. Különböznek ugyan egymástól, de sok bennük a hasonlóság. A beteg arra törekszik,hogy megszerezze az uralmat a teste felett, ám végül az irányítás kicsúszik a kezei közül. A gyakorlatias tanácsadó könyv szerzői, akik a brit Anorexia és Bulimia Központvezetőjeként rengeteg esettel találkoztak, segítenek kideríteni:
– Hogyan függ össze az étkezésünk a problémáinkkal?
– Mit tegyünk a változás érdekében?
– Hogyan nyerhető vissza az ételhez való egészséges hozzáállás?
– Hogyan tanulhatunk meg másképpen élni?
A hozzátartozókat is ellátják tanácsokkal, mert „az étkezési zavar egy olyan háború, amelyben nemcsak a szenvedők vesznek részt, hanem a környezetükben élők is hadba szállnak.”

Mire megyünk Istennel? (könyvajánló)

Vajon mit nyer a hitéből az üldözött kínai paraszt, az egyetemista, aki túlélte egy ámokfutó vérontását, az egykori szexrabszolga, és az apartheid áldozata, akit megfosztottak szeretteitől? Philip Yancey legújabb könyvében tíz embert próbáló helyzetről tudósít, ahol nemcsak újságíróként, hanem a kegyelem üzenetének közvetítőjeként is jelen volt. Benyomásai, amelyeket a helyszínen elhangzott előadásai szövegével egészít ki, bemutatják, mihez kezdenek hitükkel a keresztények ebben a sokszínű világban, a legképtelenebb élethelyzetekben ma, a 21. században.

A könyv megrendelhető itt.