Család kategóriaarchívum

A Family magazin ingyenes különszáma a házasság hete kapcsán

A Family magazin különszáma majdnem ingyen, a postaköltség átvállalásával megrendelhető itt:
http://hazassaghete.hu/family-magazin-kulonszam
Online elolvasható itt:

Gyerekhatárok

„Nem szeretem azt a szót hallani, hogy »határok«” – állapítja meg Ricky, a könyv egyik szerzőjének hétéves kisfia. A szerző tisztában van vele, hogy nem csak a fia van így ezzel. A gyerekek számára ami örömet okoz, az jó, ami pedig csalódást, az rossz. Az ember igyekszik lerázni magáról a felelősséget.

A szerzőpáros vallja, hogy szülőként segítenünk kell gyermekeinknek, hogy kifejlődjön bennük a felelősségérzet, az önuralom és a szabadság. Határokat húzni nem könnyű vállalkozás, de megéri fáradozást – mondja dr. John Townsend.

A könyvben a szerzők tíz olyan törvényszerűséget ismertetnek nagyon gyakorlati módon, amelyeket követve a gyerekek megismerik önmagukat, kialakítják saját identitásukat, megtanulják, miért kell felelősséget vállalniuk és miért nem. Képesek lesznek jó döntéseket hozni, megértik, hogy ha jól döntenek, a dolgok jól alakulnak, míg ha rosszul választanak, negatív következményekre számíthatnak. Képesek lesznek a szabadságon alapuló, valódi szeretetre. A könyv nem annyira a gyereknevelésre helyezi a hangsúlyt, inkább arra, hogy a szülő miként viselkedjen a gyermekével való kapcsolatában.

Kinek érdekes olvasni ezt a könyvet? Természetesen elsősorban a szülőknek, de tanároknak, nagyszülőknek, edzőknek, szomszédoknak, óvónőknek, bébiszittereknek, gyülekezeti ifjúsági munkásoknak, tehát mindenkinek, aki gyerekekkel áll kapcsolatban. A szerzők azokat a tinédzsereket is bátorítják a könyv olvasására, akik éppen saját határaik kialakításán fáradoznak.

Dr. Henry Cloud – Dr. John Townsend: Gyerekhatárok. Mikor mondjunk igent és mikor mondjunk nemet gyermekeinknek? Harmat Kiadó, Budapest, 2010. Ára 2500 forint.

Tapolyai Emőke előadása a gyermeknevelésről

A Kecskeméti Baptista Gyülekezet felvételét ajánljuk a honlap látogatóinak figyelmébe.

Felhívás a Bereczki család támogatására

vira

Bereczki Szilvia testvérnőnk (Bereczki Lajos debreceni lelkipásztor legidősebb gyermeke) Spanyolországban egy hirtelen fellépő súlyos betegség következtében 22 évesen az Úrhoz költözött. Bereczki Lajos lelkipásztor testvérünk és felesége Marika Spanyolországban vannak, ahol a hivatalos ügyeket intézik.

A hazaszállítás költségei igen jelentősek (3 millió Ft). Egyházunk Elnöksége eseti célgyűjtést hirdet a Bereczki család megsegítésére. Mindazok, akik szeretetüket ilyen formában is ki szeretnék fejezni, az alábbi számlára utalhatják ill. fizethetik be támogatásukat:

Magyarországi Baptista Egyház

OTP 117-06016-20213558

KDB 135-55555-11111111-11111111

Kérjük az utalás vagy csekk közlemény rovatában feltüntetni: Bereczki család

Az Úr adjon vigasztalást Szilva szüleinek és testvéreinek!

Szerelem

Nem volt rámenős, de kitartóan közelített felém. Egy parkban találkoztunk először, de nem tudtunk kettesben maradni, mert elég sok ember vett minket körül. Örültem, hogy ő is ott van közöttünk.

Szerelem bővebben…

A keresztyén család

A házasság Isten elgondolása. Két ember alkot egy családot. Evégett elhagyja mindkét fél a maga rokonságát, és ragaszkodik házastársához. Aki nem tudja elhagyni szüleit, vét házastársa és saját családja ellen. A család alapja  a társadalomnak is. A boldog, kiengyesúlyozott családokból lesz a stabil alkotni tudó nemzet.

A keresztyén család bővebben…