Mészárosné Leila írásai kategóriaarchívum

Tringer László professzor úr előadása a BTA-n

Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:

Error 404 (Not Found)!!1

404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/baptistanok/album/TringerLaszloProfesszorAKommunikaciorolASegitoKapcsolatokban?kind=photo was not found on this server. That’s all we know.

A kommunikációról a segítő kapcsolatokban

Máig megmaradt bennem egy több mint tíz évvel ezelőtt hallott előadás üzenete. A pszichiátria tantárgyhoz kapcsolódóan a tanárunk a lelki problémákkal küzdőket segítő orvos személyével kapcsolatban az Úr Jézus Krisztusról beszélt. A legnagyobb természetességgel hivatkozott arra, hogy Jézusnak az Újszövetségben leírt tetteiből látható, mennyire szerette az embereket és elfogadta őket, csodálatos személyiségével gyógyított. Az orvos számára is Jézus lehet a példa. Az előadó akkor Dr. Tringer László professzor úr volt.
Tringer László professzor úr előadása a BTA-n bővebben…

Szeminárium a szívünkről

Vezették: Mészárosné Leila és Kövesné Anikó

2009. 06. 06. Debrecen XII. Országos nőkonferencia

A szívünk egészségéről szeretnénk beszélgetni, arról, hogy mennyire fontos, hogy törődjünk magunkkal és a családtagjainkkal.

A szivet a legjobban a két leggyakoribb betegség a magas vérnyomás és a cukorbetegség teszi próbára. Kutatóorvosként a szívet mi is ezekkel a módszerekkel terheltük kísérletekben.

Szeminárium a szívünkről bővebben…

A depresszióról keresztyén szemmel

mental_depression

Magyarország lakosságának hét százaléka szenved súlyos depressziós megbetegedésben, és további hat százalék is kezelésre szorul depressziós tünetei miatt. Sokuk egyáltalán nem kap kezelést, és szenvednek, pedig meggyógyulhatnának. Vajon mi lehet a helyzet a keresztyén közösségekben? Van egy olyan elvárás, vagy tévhit, miszerint egy hívő ember nem lehet depressziós, nem lehetnek lelki problémái. Ha mégis, ott meg kell vizsgálni, milyen a kapcsolata Istennel, nem követett-e el bűnt, stb. Sok küszködő, szorongó keresztényre nagy terhet ró más hívő emberek meg nem értése.

A depresszióról keresztyén szemmel bővebben…