Búbos hús

Bármilyen száraz húst (csirkemell, karaj, pulykamell) kissé besózok vagy vegetázok, majd klopfolok. Berakom a tepsibe, kb. 1-1,5 dl vizet és étolajat öntök rá. Befedem alufóliával és a sütőbe teszem. Míg ez puhul, elkészítem a tölteléket.

Töltelék: zsemlét (kb. 4-5 db) beáztatok, adok hozzá kb. 2-3 cm átmérőjű hagymát, amit apróra reszelek, vágok vagy nyomok, Teszek bele 3-4 kávéskanál ételízesítőt (só nem kell), őrölt borsot ízlés szerint, egy csokor petrezselymet és 30-40 dkg csirkemájat apróra vágva. Ha van, akkor gombát olajon megpirítok, ekkor a hagymát is megpárolhatom vele. Teszek bele 2 tojást, és az egészet összedolgozom, rárakom a hússzeletekre, és visszateszem a sütőbe. Ha már félig megsült, megszórom reszelt sajttal, és halvány rózsaszínűre sütöm. Ha a hússzeletek alól a víz teljesen elpárolgott, cseppentünk bele egy kis vizet, hogy a hús ne száradjon ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..