Chili con carne

50 dkg darált marhahús

2 konzerv vörösbab

1 nagy fej vöröshagyma

3 nagy paradicsom

1 kis fej zellergumó

2 szál sárgarépa

2 szál petrezselyemgyökér

1-2 chilipaprika (elhagyható)

olaj, só, bors, pirospaprika, chilipor

Forró olajban megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára vágott hagymát, kissé tovább pirítom, majd meghintem chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával. Belekeverem a kockára vágott zellergumót, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Hozzáadom a babot és elkeverem, A paradicsomot leforrázom és a héját lehúzom. Negyedekre vágom és ezt is beleteszem. Lassú tűzön kb. 1 órát főzöm. Aki csípősen szereti főzhet bele 1-2 chilipaprikát is. Tálalásbor rizst vagy friss kenyeret adok hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .