25 dkg tarhonya
25 dkg mirelit csemege morzsolt kukorica
2 dl tejszín
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 evőkanál Vegeta
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött fekete bors
kevés só.
A vajat megolvasztom, és rászórom a tarhonyát. Addig pirítom, amíg szép világosbarna nem lesz. Ezután bő fél liternyi vizet ráöntök, beleszórom a Vegetát és a törött borsot, majd befedve, nagyon kis lángon addig párolom, amíg az összes levét elfövi. Ezután a felengedett kukoricát közékeverem, beleszórom a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet, majd ráöntöm a tejszínt. Jól összekeverem, és ha szükséges, meg is sózom, ezután ismét befedem. Kis lángon újra addig párolom, amíg a tarhonya a tejszínt is beszívja. Tálalás előtt átforgatom, és fokhagymás paradicsomsalátával kínálom.