Kukoricás tarhonya

25 dkg tarhonya

25 dkg mirelit csemege morzsolt kukorica

2 dl tejszín

5 dkg vaj (vagy margarin)

1 evőkanál Vegeta

1 csokor petrezselyemzöld

1 mokkáskanál törött fekete bors

kevés só.

A vajat megolvasztom, és rászórom a tarhonyát. Addig pirítom, amíg szép világosbarna nem lesz. Ezután bő fél liternyi vizet ráöntök, beleszórom a Vegetát és a törött borsot, majd befedve, nagyon kis lángon addig párolom, amíg az összes levét elfövi. Ezután a felengedett kukoricát közékeverem, beleszórom a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet, majd ráöntöm a tejszínt. Jól összekeverem, és ha szükséges, meg is sózom, ezután ismét befedem. Kis lángon újra addig párolom, amíg a tarhonya a tejszínt is beszívja. Tálalás előtt átforgatom, és fokhagymás paradicsomsalátával kínálom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .