Finn nagyik áfonyás pitéje

A tésztához 15 dkg margarint, háromnegyed dl cukrot, 1 egész tojást, 3 dl lisztet, 1 teáskanál sütõport kell összegyúrni és kivajazott piteformában, vagy tortaforma alján elegyengetni, a szélén egy kis peremet képezni.


Erre jön 3 dl fagyasztott ribizli-áfonya-szeder-eper, stb. keverék vagy idénygyümölcs, a peremre nem kerül gyümölcs.
A gyümölcsre kerül az öntet: ami 2 dl tejfölbõl, fél deciliter cukorból, egy egész tojásból, és egy vaniliás cukorból áll. Lehet beletenni felvert tejszínhabot is két kis kanállal.
A pitét elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 25 percig sütjük.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..