Karácsonyi sütik

Karácsonyi mandulaszilánkok

Hozzávalók:
200 g vágott mandula, 1 narancs reszelt héja és leve, 300 g csokoládé,
1/2 tk mézeskalácsfűszer

Elkészítés:
A mandulát egy teflonedényben zsiradék nélkül aranysárgára pörköljük,
és egy tányéron hagyjuk kihűlni. Eközben a narancs héját lereszeljük, levét
kinyomjuk. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a narancslevet és a
mézeskalácsfűszert. Hozzáadjuk a mandulát és a reszelt narancshéjat,
és a masszát két kiskanál segítségével a sütőpapírral bélelt tepsibe kis
halmokba szedjük. A mandulaszilánkokat hideg helyre tesszük és hagyjuk
megszilárdulni.

Mogyorós (vagy diós) tallérok

Hozzávalók:
250 g liszt, 1/2 tk sütőpor, 100 g cukor, 1 csipet só, 125 g vaj vagy margarin,
1 közepes tojás, 100 g finomra darált, sózatlan földimogyoró (vagy dió), 1 ek
cukrozatlan kakaópor, néhány kanál szezámmag

Elkészítés:
A lisztet és a sütőport, cukrot, tojást, vajat és a sót egy keverőedényben
robotgéppel összedolgozzuk. A tészta 2/3-át kivesszük, és belegyúrjuk a
mogyorót (diót), majd 2 cm vastag hengert formálunk belőle. A maradék
tésztát elkeverjük a kakaóporral. A sötét tésztát egy enyhén meglisztezett
lapon 1 cm vékonyra nyújtjuk, ezután vízzel vékonyan megkenjük. A világos
tésztát beletekerjük, és kb. 1 órára hideg helyre tesszük. A hengert kenjük
meg vízzel, és forgassuk meg szezámmagban. Vágjuk 1 cm vastag tallérokra,
és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, kb. 3-as
fokozaton kb. 10 percig sütjük.

(Forrás: Dr. Oetker karácsonyi receptgyűjtemény)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..