Almás kuglóf

Hozzávalók

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • ½ cs friss vagy szárított élesztő
  • 1 dl almalé vagy tej
  • 1 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 kk fahéj
  • 75 ml olaj

Ezenkívül:

  • 30-40 dkg alma
  • citromlé
  • 4-5 ek csipkebogyólekvár (másfajta is jó)
  • 5 dkg vágott mandula (vagy dió, mogyoró)

Elkészítés:

A lisztet a szárított élesztővel elkeverjük (vagy a friss élesztőt a langyos folyadékban felfuttatjuk), és a többi összetevővel sima kelt tésztát gyúrunk. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházát eltávolítjuk és lereszeljük. Citromlével lecsöpögtetjük. Az almareszeléket és a tésztát összegyúrjuk (ha nagyon leves az alma, lisztet adjunk még hozzá), belisztezett munkalapon kinyújtjuk és dzsemmel megkenjük. A tésztát mandulával megszórjuk, felgöngyöljük és kikent kuglófformába tesszük. További 15 percig kelesztjük. Alacsony hőfokon kb. 60 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..