Bodzalekvár

Hozzávalók (persze arányosan lehet többet-kevesebbet is befőzni):
1 kg érett bodzabogyó
5 dl víz
minden liter áttört léhez 60 dkg befőzési cukor
(vagy cukor, és külön zselésítő, dzsemfix vagy ilyesmi)
egy citrom leve

A bodzaszemeket villával szedjük le a szárról, és mossuk meg.
Öntsük rá a vizet, és főzzük puhára. Szitán vagy paradicsomprésen
törjük át, majd mérjük le a folyadékot. A megfelelő mennyiségű
cukorral főzzük a használati utasításban megadott ideig. Dobjunk
a zselébe egy kis marok egész bodzaszemet (elhagyható), és öntsük
bele a citromlevet. Keverjük össze, forrón töltsük üvegekbe. Zárjuk
le csavaros tetővel, és öt percre állítsuk fejjel lefelé az üvegeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..