Játéktippek

pa lottery

Trish Kuffner: Játéktippek. 365 játék és tevékenység 1 ½ – 3 éveseknek
Animus Kiadó

trish

Idézet a könyv bevezetőjéből:

„A Játéktippek azzal a céllal íródott, hogy segítsen minél élvezetesebbé tenni a szülő számára a gyermek totyogós korszakát. Egészen egyszerű és magától értetődő ötleteket tartalmaz, amit még a legelfoglaltabb szülő is kipróbálhat, hogy szórakoztassa és ösztönözze kisgyermekét ebben az időszakban. A könyvben sokféle helyzetre és alkalomra találnak javaslatokat: télre, nyárra, bentre, kintre, csendes és zsúfolt napokra….Kívánom, hogy a kedves olvasót a töretlen szeretet mellett a humorérzék is segítse, hogy élvezni tudja gyermeke korai éveit, mert azok, mint az ujjlenyomatok a párás üvegen, eltűnnek, mielőtt észrevennénk.”

Egy másik részlet:

„Egy anya imája: Ó, Uram! Ma még egyelőre nem vétkeztem. Nem pletykáltam, nem vesztettem el a béketűrésem, nem voltam mohó, morgós, undok, önző vagy túlságosan elnéző. Nagyon hálás vagyok neked ezért. De pár perc múlva kikelek az ágyból, és akkor nagyon nagy szükségem lesz rád, ó Uram, segíts nekem. Ámen.”

És egy játék kedvcsinálónak:

Lufivadászat

Léggömbök, madzag, papírhenger vagy feltekert újság

Fújjunk fel öt-hat léggömböt, kössünk mindegyikre madzagot. Függesszük fel a léggömböket az ajtónyílásba vagy a plafonra úgy, hogy a gyerek pont ne érje el. Adjunk neki oda egy ütőt, hadd próbálja elérni vele az izgő-mozgó lufikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .