Az anyaság örömeiről

Már kora ifjúságomtól kezdve minden vágyam az volt, hogy majd nagycsaládom legyen. Magam is egy háromgyerekes családban nőttem fel. Most 34 éves vagyok, és három csodálatos kislány édesanyja. (Azóta megszületett negyedik gyermekük, egy kisfiú. — A szerk.) Kívánságom teljesült, és átélhetem azt, amit a zsoltáríró a 127. zsoltár 3. versében megfogalmazott: Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.”

Az anyaság különleges adomány. Gyermekeim nem az enyémek, Isten ajándékozta nekem őket. Ő akarta ezeket az új életeket, és ő teremtette őket – így lettem anyának kiválasztva. Hogy bánok ezekkel az ajándékokkal? Örülök gyermekeimnek? Elégedett vagyok velük? Elég figyelmet szentelek nekik?

Isten gyermekeimmel nemcsak csodálatos ajándékot készített, hanem egyidejűleg engem mint anyát nagy, felelősségteljes feladattal bízott meg.

– Szabad gyermekeimet minden erősségükkel és gyengeségükkel együtt elfogadnom.

– Szabad táplálnom, gondoznom, nevelnem őket.

– Szabad csodálatos dolgokat mutatnom nekik és a világban mindenféle tarkaságot és szépséget velük együtt lépésről lépésre felfedeznem.

– Szabad együtt sírnom velük és vigasztalnom őket, ha valami fáj nekik, és épp így szabad az örömtől sugárzó gyermekszemekbe beletekintenem. Ez egy csodálatos, különleges előjog!

– Szabad egyik percben játszópajtás, a másikban komoly beszélgetőtárs lennem.

– Szabad a nagy Istenről, az emberek iránti szeretetéről beszélnem nekik, igen, szabad Jézus Krisztussal megismertetnem őket, és már örülök annak, hogy hitük első lépéseiben segíthetem őket, ahogy Isten akarja.

– Szabad gyermekeimet meghallgatnom, időt és szeretet fordítanom rájuk, szabad bizalmat ébresztenem, reményt vetnem bennük. Szabad a bátorságot, az őszinteséget erősítenem bennük.

– Szabad gyermekeimért imádkoznom és nap mint nap az Úrra bíznom őket.

Az, hogy gyermekeimről gondoskodhatom, a legjobb életfeladat, még ha néha az erőm végéhez jutok is, és estére csak beesni tudok az ágyba. Soha nem éreztem gyermekeim miatt semmiben korlátozottnak magam, nem vágyakoztam a miattuk elvesztett szabadság vagy függetlenség után. Sokkal inkább nagy öröm számomra az anyaság, és mint Mária, kiválasztottnak érzem magam erre a felelősségteljes megbízatásra. Egyenesen elhívásnak érzem az anyaságot, amit hálatelt szívvel fogadok.

Gyermekeim az Úr ajándékai és egyúttal nagy feladat, amelyet nem egyedül kell véghezvinni.

Ezt szintén a Zsoltárban fedeztem fel: Az Úr áldása nyugszik rajta!

Ezért imádkozom naponta így:

Köszönöm, Uram, ezt a nagyszerű ajándékot, amit gyermekeimben adtál nekem. Csodálatos ajándék ezekért a gyermekekért élni, édesanyjuknak lenni. Örömmel fogadom ezt a feladatot, és a te erődre bízom magam, amit te adsz nekem. Gyermekeimet is a te csodálatos védelmedbe ajánlom, és kérem családunkra áldásodat minden új napon. Ámen.

Írta: Mitschelle (Bonyhay) Boglárka lelkész (Karlsruhe-Durlach)

Forrás: Frauen Wege

Fordította: Bodgálné Szabó Márta

2 gondolat erről: „Az anyaság örömeiről

 1. Kedves Viola!
  Ezen az oldalon lehet megtalálni a Német evangélikus-metodista Frauenwege újságot:

  http://www.emk-frauen.de/Frauenwege/FrWeonline.html

  Az anyaság örömeiről szóló cikk a 2008/4-es számban jelent meg, itt olvasható.

  http://www.emk-frauen.de/Frauenwege/pdfsa/fwege2008-4.pdf

  Hogy külön megtalálható-e valahol Boglárka email cime, azt nem tudom.
  Ennek a számnak az utolsó oldalán található a címük, ahová lehet irni postán vagy email-ben.

  Anschrift der Geschäftsstelle (Címzés a szerkesztőséghez): Frauenwerk der EmK, Geschäftsstelle, Giebelstraße 16, 70499 Stuttgart,
  E-Mail: frauenwerk@emk.de,
  Internet: http://www.emkfrauenwerk.de

  Üdvözlettel:
  Mészárosné Seres Leila

 2. Olvastam Az anyaság örömeiről című írást, szeretném tudni, hogy Mitschelle (Bonyhay) Boglárkának van-e e-mail címe, vagy pedig a Frauen Wege-nek honlapcíme. Az interneten több címszó van a Frauen Wege-re, de így nem tudom, melyik linken kell megnézni.
  Üdvözlettel
  Nagy Viola

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .