Felhívás patchworkkel foglalkozó nőtestvérekhez

Mészárosné dr. Seres Leila ajándéka egy gyülekezeti gyermekszoba számára

Köztudomású, hogy példás számban működnek baptista gyülekezetek mellett s a női körökben foltvarró csoportok (határainkon túli magyar közösségekben is). Még többen egyénileg művelik ezt az érdekes, sokoldalú kézimunkát. Akadnak köztük hivatalos szakmai körök által is elismert, szinte már művésznek nevezhető, kiemelkedő tehetségek is!

Új divat és hasznos szokás, hogy a foltvarrók blogot vagy weblapot vezetnek. Így mutatják be alkotásaikat, prezentációkat, mintasablonokat, rendezvényértesítőket, technikai tippeket közzétéve. Világszerte örvendetes számban találhatók köztük keresztyének. „Melléktermékként” sorban születnek varróbarátságok, közös munkák és tapasztalat- cserék, eszmecserék.

A kellékek, szakmai kiadványok, kiállítások sokunk számára szinte megfizethetetlenek. Ez visszatart sok rátermett kézimunkázót a műfaj ki- próbálásától. (Pedig épp az újrahasznosítás, takarékosság volt a foltvarrás szülőanyja!) Sokoldalú felhasználása, technikai változatossága révén a legmodernebb tárgyaktól kezdve (például laptoptáska) játékokig, dísz- tárgyakig ezerféle készítmény igazol- ja a foltvarrás hasznát, létjogosultságát. Mivel sok művelet szinte megköveteli a közös munkát, előbb-utóbb egymásra találnak, baráti körré kovácsolódnak a vele foglalkozók. Akinek pedig „csak” magányos munkára van lehetősége, szívből jövő, míves ajándékokat készíthet így.

Kérlek, kedves baptista patch-worközők, küldjétek meg az internetes elérhetőségeteket! Mind egy csokorba szedve, praktikusan megjelenhetnek itt a Baptista nők lapja weboldalon.  Természetesen mi sem csak a varrással töltjük minden percünket…

Meggyorsíthatjuk, könnyebbé tehetjük az egymásra találást is, ha együtt, egy helyen megtalálhatók leszünk. Kívülállók is ott fellelhetik a közzétett írásokat, fotókat, rendez- vényekről szóló hirdetményeket, kreatív tanácsokat. (A foltvarrók zöme folyamatosan használja szakmai tájékozódásra, ötlet- és tapasztalat- cserére az internetet!) Vannak, akiknek nincs idejük vagy lehetőségük mintákat, sablonokat szerezni. Milyen nagy segítség lenne számukra is így támogatást és tanácsokat, leírásokat kapni az interneten át! A 2012-re tervezett baptista találkozóra is már jó előre (!) készülhetnénk ilyen módon közösen, magunk és a konferencia vendégei örömére.

Közösségünk nőtagjai hagyományosan összetartók és segítőkészek, úgyhogy a közös siker reményében az elérhetőségeteket várjuk szeretettel a következő címre: eranyu18@gmail.com.

Kaszás Lászlóné Erika

A fenti felhívással kapcsolatos, hogy ma kaptunk honlapunk egyik kedves olvasójától egy patchworkkel foglalkozó blogról hírt:

http://angelpatches.blogspot.com

Bízva abban, hogy több ilyet is kapunk, elhelyeztünk az oldalsó linkajánlók között egy foltvarrás nevű dobozt is.

4 gondolat erről: „Felhívás patchworkkel foglalkozó nőtestvérekhez

  1. Köszönjük szépen a linkeket!

  2. És még egy, az Érsekcsanádi kör oldala:
    http://www.ecsofvkor.eoldal.hu/

  3. A bajai foltvarró kör oldala:
    http://bajaikreativfoltmhely.blogspot.com/

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.