Dátum: 2024. július 13. | E-mail
   
 
Oldaltérkép
   
:: Imatémák
:: Bizonyságtételek
:: Mi írtuk
:: Mi olvastuk
:: Könyvajánló
:: Napi áhítat
:: Békehírnök
Könyvajánló

 

A honlapon részleteket olvashattok Papp Józsefné – Bayerné Papp Ágnes: „Nyílt titkok” c. könyvéből (megjelent a BMA-nál Jánoshalmán). Az írások a következő témaköröknél találhatók:
Mi írtuk (Mire tanított Isten testvérek által a gyülekezetben?);
Házasság (A keresztyén család);
Gyerekek (Mit tanácsolsz azoknak az anyáknak, akiknek a gyermeke most hagyta el a szülői házat?).
 
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!

Sinkáné Zombory Katalin

 

 

Trish Kuffner: Játéktippek. 365 játék és tevékenység 1 ½ - 3 éveseknek
Animus Kiadó

 

 

Idézet a könyv bevezetőjéből:

„A Játéktippek azzal a céllal íródott, hogy segítsen minél élvezetesebbé tenni a szülő számára a gyermek totyogós korszakát. Egészen egyszerű és magától értetődő ötleteket tartalmaz, amit még a legelfoglaltabb szülő is kipróbálhat, hogy szórakoztassa és ösztönözze kisgyermekét ebben az időszakban. A könyvben sokféle helyzetre és alkalomra találnak javaslatokat: télre, nyárra, bentre, kintre, csendes és zsúfolt napokra....Kívánom, hogy a kedves olvasót a töretlen szeretet mellett a humorérzék is segítse, hogy élvezni tudja gyermeke korai éveit, mert azok, mint az ujjlenyomatok a párás üvegen, eltűnnek, mielőtt észrevennénk.”

 

Egy másik részlet:

„Egy anya imája: Ó, Uram! Ma még egyelőre nem vétkeztem. Nem pletykáltam, nem vesztettem el a béketűrésem, nem voltam mohó, morgós, undok, önző vagy túlságosan elnéző. Nagyon hálás vagyok neked ezért. De pár perc múlva kikelek az ágyból, és akkor nagyon nagy szükségem lesz rád, ó Uram, segíts nekem. Ámen.”

 

És egy játék kedvcsinálónak:

 

Lufivadászat

 

Léggömbök, madzag, papírhenger vagy feltekert újság

Fújjunk fel öt-hat léggömböt, kössünk mindegyikre madzagot. Függesszük fel a léggömböket az ajtónyílásba vagy a plafonra úgy, hogy a gyerek pont ne érje el. Adjunk neki oda egy ütőt, hadd próbálja elérni vele az izgő-mozgó lufikat.

 2008 a BIBLIA éve

           A gyülekezetekben indított - "Ajándékozz egy Bibliát 2008-ban!" - mozgalom célkitűzése az, hogy arra bíztassák a gyülekezeti tagokat : - a Biblia éve egyedülálló alkalom és lehetőség arra, hogy a Bibliát nem ismerő, imaházba nem járó családtagjaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek végre egy igazán értékes ajándékot vegyenek, névnapra, születésnapra vagy éppen karácsonyra : egy Bibliát.

         Az ajándékozás az öröm mellett mindig gondot is jelent, ugyanakkor annyi értéktelen vagy szükségtelen ajándékkal lepik meg egymást az emberek, hogy számunkra egyértelműnek tűnik :


A BIBLIA ÉVE ALKALMAT TEREMTHET VÉGRE EGY "ÉLETMENTŐ" AJÁNDÉK ÁTADÁSÁRA IS !

WWW.GOODNEWS.HU

32 FÉLE BIBLIÁT TALÁLHASZ A BOLTBAN ÉS AZ INTERNETES OLDALON !Good News keresztyén könyvesbolt 1073. Budapest, VII. Dob u. 74.
Tel/Fax: 322-32-53 Nyitva: H. - P. : 10 - 18h Szomb.: 10 - 13h


Gondolkodtál ?!
- KINEK FOGOD AJÁNDÉKOZNI AZ ELSŐ BIBLIÁT 2008-BAN ?
- Gyülekezeted ismeri ezt a programot ?


 
Marilyn Laszlo és Luci Tumas: Teljesíthető küldetés

 
A Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány (KIA) gondozásában néhány hónapja magyar fordításban is megjelent Marilyn Laszlo Teljesíthető küldetés című könyve. A szerző az amerikai Wycliffe Bibliafordítók szervezetének tagja. A könyv a legtöbb keresztyén könyvesboltban megvásárolható.

„Egy újabb csodálatos könyv jelent meg nyelvünkön, és számunkra nem is közömbös, hogy Marilyn apai nagyapja magyar volt. A Teljesíthető küldetés egy fiatal nő megtéréséről, majd keményen megharcolt döntéséről szól, amiből egy igen küzdelmes, de csodákkal, győzelmekkel teljes élet következett. Marilyn egy fölfelé ívelő karriert, egy szépen bontakozó szerelmet hagyott hátra azért, hogy Krisztus öröhírét elvigye Pápua Új-Guinea benszülötteinek egyik törzséhez. Közel harminc év kellett ahhoz, hogy megtanulja a Szepik Ájvam nyelvet, majd lefordítsa a Bibliát, és meg is tanítsa őket az írás-olvasás művészetére. Mindeközben átélt idegösszeroppanást, halálos betegséget, rengeteg megrázkódtatást, szenvedést, de az a Megváltó, aki életét adta Marilynért és a Szepik Ájvam népért is, győzelmessé tette ennek a nőnek az életét, elfogadta áldozatát.

A könyv olvasása közben többször feltettem  magamnak a kérdést: én milyen áldozatra vagyok kész Uramért és a rámbízottakért? Kényelemre, biztonságra vágyó óemberemet sikerül-e a Szent Lélek erejével leküzdenem, és győzelmesen megfutnom a nekem szánt pályát?

A napokban ismét elgondolkoztam Jézus szavain, hogy követői még nagyobb dolgokat is fognak cselekedni, mint  Ő. Mivel a Messiás csodái felülmúlhatatlanok (mindenféle betegség gyógyítása, halottak föltámasztása, stb.) látásom szerint azokra gondolhatott Uram, akik az evangéliumot elviszik a pogány népekhez, mivel Őt csak Izráel házához küldte az Atya. A Wycliffe Bibliafordítók élen járnak ebben a misszióban. Nekünk, magyar keresztényeknek is támogatnunk kell őket, miközben nem lehetünk tétlenek a körülöttünk élő „pogányok” megmentésében.  

Aki elolvassa ezt a könyvet, abban remélem, hogy föllángol a pislákoló első szeretet!”

Kovács Gézáné Ildikó
A Magyarországi Baptista Egyház Nőbizottságának elnöke


 

 
 
 
:: Mit szeretnél látni leginkább ezen a honlapon?
    Sok lelki írást
    Tanulságos történeteket
    Segítséget a gyerekneveléshez
    Kreatív ötleteket
    Több jó receptet
 Kezdőoldal
 Kedvencek közé
Pannon Set